HKScan väljer ny marknadsinriktad ledning med fokus på framtidens svenska kött

Livets Goda 12 Jun, 2017
Mat och Restaurang För att stärka upp arbetet med att skapa värde för kunder och konsumenter har HKScan tillsatt en ny ledning för Sverige. Nu skapas en samlad kraft för att tydligare visa konsumenten länken mellan den lokala svenska gården och goda matupplevelser.

Sedan 1 juni är HKScan Sveriges nya ledning på plats för att driva företaget och dess varumärke Scan vidare. Den kommersiella delen av teamet består av Sofia Hyléen Toresson, ny VD i Sverige, Torbjörn Lithell, ny Försäljningsdirektör dagligvaruhandeln, Maria Dundeberg, ny Försäljningsdirektör Away From Home och Industri samt Johan Persson, tf. Marknadsdirektör.

- I över 100 år har Scan försett svenska marknaden med svenskt kött och charkuterivaror. Vi har ett arv och historia att vara stolta över, berättar Sofia Hyléen Toresson, VD HKScan Sverige.

- Med ett förstärkt fokus och engagemang och ett fördjupat samarbete med Sveriges bönder kommer vi att utveckla och ta ansvar för hela matkedjan från jord till bord. På det viset tillgodoser vi behoven hos dagens medvetna konsumenter. Vi vill även att kommande generationer ska kunna njuta matupplevelser med gott svensk kött som är säkert och ansvarsfullt producerat. Nu sjösätter vi en ny organisation och en offensiv marknadsinriktad strategi. Jag ser verkligen fram emot att leda HKScan Sverige och det starka teamet in i köttets framtid, fortsätter Sofia.

HKScan har en unik kontroll i hela värdekedjan från genetik till slutprodukt och företaget ställer mycket höga krav på sitt hållbarhetsarbete. HKScan i Sverige har satt mål att minska sin klimatpåverkan med 95 % till 2030*. Idag sker exempelvis all produktion av kött eller charkprodukter på förnyelsebar energi.

- Med vår unika värdekedja från bonde till konsument och genom ett utvecklat samarbete med våra kunder och ett tydligare konsumenterbjudande ser jag stora möjligheter att driva tillväxt för svenskt kött. Resan har bara börjat, säger Torbjörn Lithell, ny Försäljningsdirektör HKScan i Sverige.

Restaurangmarkanden fortsätter att växa och HKScan Foodservice kommer fortsätta utveckla läcker, bra mat och koncept som möter kunder och konsumenters behov vid olika tillfällen.

- Marknaden för matupplevelser och konsumtion utanför hemmet växer och vi vill vara en betydande del av den tillväxten. Genom att bidra med lösningar som möter våra kunders specifika behov kan vi vara en bra partner, berättar Maria Dundeberg, ny försäljningsdirektör för Away From Home och Industri i Sverige.

 

*jämfört med starten 2003.


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet