Premiär för Båstads nya dryckesmässa – Båstad Wine & Spirits Fair

Livets Goda 15 Jun, 2017
Vin Den 30 juni 2017 går premiären av Båstad Wine & Spirits Fair, på Norrviken strax utanför Båstad, av stapeln. En dryckes- och delikatessmässa som enligt arrangören planeras att bli ett årligt återkommande mässevenemang.

- Det känns extra aktuellt att få arrangera en dryckesmässa av detta slag då många regionala och lokala producenter och odlare av bland annat öl, vin, whisky och champagne ständigt dyker upp. En trend som dessutom verkar hålla i sig. I en av Sveriges hetaste och mest pulserande sommarstäder, på en av ortens vackraste platser och när sommaren är som bäst, hoppas vi att mässan kommer att locka många nyfikna gommar, säger Ewa Fagander, arrangör och projektledare.

Under två dagar kommer besökaren att mötas av producenter och leverantörer av vin, öl, champagne och sprit, men även av delikatesser som ostar, sylter, oljor, bröd och choklad. Dessutom ges möjligheten att kunskapsberikas genom föreläsningar och dryckesprovningar inom vin och champagne.

- Vi har som mål att kunna erbjuda ett brett utbud av producenter och leverantörer inom ramen av vad mässan står för och dessutom ge möjligheten att förbättra besökarens dryckeskunskaper ytterligare - och för vissa förhoppningsvis väcka ett intresse, förklarar Ewa. Och att kunna göra det i en miljö som den på Norrviken, med sina praktfulla trädgårdar beläget på hallandsåsens norrsluttning och med utsikt över Laholmsbukten, hoppas vi på två oförglömliga mässdagar.

Båstad Wine & Spirits Fair 2017
Arrangör: Angtré

Datum:
30 juni - 1 juli 2017

Öppetider:
Fredag 11.00 - 18.00
Lördag 11.00 - 18.00

Inträde:
180 kr (köpes i entrén)
160 kr (vid förköp på Tickster)
(I biljetten ingår ett provglas)

Dryckeshäfte:
100 kr (innehåller 10 kuponger à 10 kr)
De överblivna kupongerna kan du använda för köp av delikatesser.
(Åldersgräns: 20 år)

Biljetter köper ni via Tickster här >>

Detta och mycket mer finner ni på hemsidan; www.bastadwinefair.se

Dryckesprovningar
Såväl fredag som lördag så arrangeras dryckesprovningar. De provningar som erbjuds är "Kurt Hamrins hyllningskollektion", ”Chablis-skola” samt "Champagneprovning".
Mer om provningarna och anmälan finner ni på länken här >>

På Scen - Simon Axéll-Thoor

Med sin breda kunskap inom mat och dryck tar Simon med er på fascinerade resor i vin- och dryckesvärlden. Han har stor erfarenhet från Skandinaviens krogscen, såväl från eleganta kungamiddagar som från egna välrenommerade restauranger. Simon arrangerar vin- och dryckesprovningar runtom i hela Sverige, och då han också berättar historiken som präglar smaker och olika karaktärer på drycken.
Simon gästar med föredraget “Alla vägar bär till rom”. Om rommens historia, dess framställning samt skillnaden mellan “rhum industriell” och ” rhum agricole” samt “Ekologiskt, biodynamiskt, organiskt, kravmärkt, fairtrade, svanenmärkt, nyckelhålsmärkt. Vad betyder egentligen alla kategoriseringar? På Scen kommer även Mikael Mölstad att gästa scenen med föredraget “Dricka bör man, annars dör man”

Program- och tidpunkter finner ni här >>

 

www.bastadwinefair.se


​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet