Scan bjuder in till Gårdsmiddag 2017 – i samarbete med Sveriges bästa köttrestauranger

Mat och Restaurang Nu bjuder Scan in till årets version av Gårdsmiddag. En matupplevelse ute i det gröna som kombinerar vackra vyer, Sveriges bästa restauranger och köttdetaljer av högsta kvalitet. Resultatet blir fyra kvällar med matglädje i fokus på utvalda Scan-samarbetsgårdar runt om i Sverige. För menyn står Restaurang AG i Stockholm, TOSO i Göteborg, Holy Smoke BBQ utanför Malmö och Johannes Kök i Linköping.

Scan har över 10 000 samarbetsgårdar runt om i Sverige som gemensamt står för allt svenskt kött som Scan förädlar och säljer. Förra året lanserade Scan middagskonceptet Gårdsmiddag som ett sätt att öppna upp gårdsmiljön för nyfikna och samla alla de viktiga beståndsdelar som ingår i en riktigt god middag i en och samma matupplevelse. Nu utökar Scan konceptet och bjuder in till fyra smakrika middagar på gårdar runt om i Sverige.



”Att göra livet godare innebär inte bara att erbjuda en gastronomisk upplevelse. Vi tror att maten smakar bättre om man vet vart den kommer ifrån. Allt kött som Scan producerar kommer från svenska gårdar och tillsammans med våra bönder har vi länge varit en del av svensk landsbygd och mattradition. Med Gårdsmiddag vill vi öppna upp vår värld och visa att ursprung, god djurhållning och kreativ tillagning tillsammans utgör kärnan i äkta matglädje.” säger Anna Lind, Program Manager på Scan.

Fyra middagar på gårdar runt om i Sverige
Scan Gårdsmiddag sker i samarbete med Restaurang AG, TOSO, Holy Smoke BBQ och Johannes Kök. Konceptet består av en matresa under sommaren med ett stopp på respektive gård. Samtliga menyer skiljer sig åt i uttryck för att på så vis ge varje Gårdsmiddag en egen prägel och skapa fyra olika kvällar som speglar respektive restaurang, gård och landskapet där gården verkar.

Schema för sommarens Gårdsmiddag: 

  • Den 20 maj: Matresan börjar på gården Skattmansö utanför Stockholm där prisade Restaurang AG står för menyn.
  • Den 10 juni: Därefter går stafettpinnen vidare till Bänatorp Gård strax utanför Göteborg. TOSO håller i middagen med asiatiska influenser.
  • Den 17 juni: Gårdsmiddag kommer till Malmö och gården Börringe. Holy Smoke BBQ, nominerade till Sveriges bästa krog 2017, står för smakerna som går i rökens tecken.
  • Den 12 augusti: Sist ut är middagen på gården Stora Greby strax utanför Linköping. Restaurangen Johannes Kök serverar en grillmeny med bland annat Scans innovation Svensk Rapsgris.

Pris och transport
En biljett kostar mellan 795–995 SEK per person vilket inkluderar en unik middag komponerad och tillagad av respektive restaurang, inklusive dryck. I priset ingår även transport till och från Stockholm C, Göteborg C, Linköping C och Malmö C, beroende på vilken ort som ligger närmast gården. Varje Gårdsmiddag har plats för ca 100 gäster och gästerna rekommenderas att ta med varma kläder och oömma skor.

Ett matpass ska locka köttfantasten
Förutom möjligheten att köpa biljett till en Gårdsmiddag finns det ett fåtal exklusiva matpass som köper plats vid samtliga middagar. Biljetten till alla fyra middagar kommer kosta 2995 SEK och riktar sig till alla matentusiaster som vill uppleva en smaksensation genom Sverige utan dess like.

För mer information om Gårdsmiddag och biljettbokning besök: http://www.gårdsmiddag.se


Kommentera


Konstnären JonOne designar Hennessy VS i begränsad upplaga

Whisky och Bourbon Hennessy är stolta att presentera den kände konstnären JonOne som designer av 2017 års Hennessy Very Special Limited Edition. Den…
22 Sep, 2017

LG-Tipsar: Zenato Alanera Veronese 2015

Vin Sedan 1960 har Zenato skapat viner från Valpolicellaområdet och än idag drivs företaget inom familjen med Alberto Zenato (son till…
22 Sep, 2017

Miltonduff och Glenburgie – sällsynta droppar från Ballantine’s lanseras som single malter

Whisky och Bourbon I höst gör de "solokarriär": Miltonduff och Glenburgie. Dessa två destillerier har varit grundpelarna bland många ingredienser i Ballantine’s berömda…
21 Sep, 2017

Imponerande från Västerbotten - Livets Goda provar Brännland Iscider

Vin Livets Goda har till och från de senaste åren följt Andreas Sundgrens utveckling med hans Brännland Cider uppe i Västerbotten.…
21 Sep, 2017

Winemakers Dinner med Bollinger och importören Arvid Nordquist på At Six i Stockholm

Vin Sagan om Bollinger började redan 1829 med en äventyrlig aristokrat och två vinexperter. Men det skulle bli en kvinna som…
21 Sep, 2017

Livets Goda lagar mat; Pappardelle kantareller och mustig sås

Vin I dagarna har Livets Goda stått vid spisen igen, och denna gång har vi lagat en härlig papardelle med kantareller…
20 Sep, 2017

10 måste-köptips inför lanseringen imorgon på Systembolaget

Vin Premium Morgonens lansering innehåller många riktigt bra favoriter. Om möjlighet ges, köp varenda butelj och njut under kommande höst och vintermånader.…
21 Sep, 2017

Faustino i gastronomiskt partnerskap med spansk stjärnkock

Vin Vinproducenten Faustino har nyligen lanserat ett spännande projekt tillsammans med Eneko Atxa, en av Spaniens hetaste kockar. Projektet Taste the…
21 Sep, 2017

Nu släpps årgångarna 1947 och 1957 från Domaine Cazes i Systembolagets webbportal

Vin Ett fåtal flaskor av årgångarna 1947 och 1957 från Domaine Cazes unika Rivesaltes-samling släpps exklusivt den 21:a September på Systembolagets…
20 Sep, 2017

Tips från Svensk gös: Kockens bästa tips - gös i paket

Mat och Restaurang När kocken och köksmästaren Stefan Ekengren väljer fisk blir det helst gös från Hjälmaren eller Mälaren. Svensk gös är en…
20 Sep, 2017

Världens bästa sangiovese? Dags för ny läsarprovning med Livets Goda!

Vin I dagarna gick vi ut med smyginformation till medlemmarna i Livets Godas Vinklubb om den kommande läsarprovningen med Livets Goda.…
20 Sep, 2017

Sista flaskorna av Kilchoman Loch Gorm 2017

Whisky och Bourbon Kilchoman Loch Gorm 2017 är en utgåvan i samlarformat från det lilla gårdsdestilleriet Kilchoman, som tillhör ett av de allra…
19 Sep, 2017

Blossa 17 möter Old Delhi - Mango, spiskummin och chili smaksätter

Vin Varje år reser Blossa till en ny plats för att hämta inspiration till årets glögg. 2017 har koordinaterna ställts in…
19 Sep, 2017

Sju höstdagar och sju höstviner kring 91 poäng

Vin Premium Deppa inte för att sommaren vinkat farväl och att de mörka höstkvällarna infunnit sig. Den här tiden njuter vi istället…
19 Sep, 2017

Jakten på den perfekta koppen kaffe - en intervju med Kaveh Azizan, SM-Barista

Övrigt Sedan första dagen i Kafferosteriet Koppars historia så är det Kaveh Azizian som överser alla rostningar. Inte bara är han…
19 Sep, 2017

Prissänkt riesling från Weingut Fritz Ekkehard Huff hos Winefinder

Vin Christine och Jermey Bird-Huff tillhör "Generation Riesling", vilket är en sammanslutning för unga tyska vinmakare som fokuserar på riesling och…
19 Sep, 2017

Premiär för vinnarölen Mika´s Choice - framröstad av tusentals svenska ölälskare

Whisky och Bourbon 6 oktober lanserar Innis & Gunn Mika’s Choice, vinnarbidraget från öltävlingen Imagine & Gunn. Mika Jeppsson från Sölvesborg deltog i…
18 Sep, 2017

Årets exklusiva samlarutgåva från Jura - Tastival 2017

Whisky och Bourbon ”Feis Isle” är en veckas lång festival på de skotska öarna Islay och Jura. Varje destilleri på dessa öar tilldelas…
18 Sep, 2017

HoReCa: Scan gårdsmärker all deras rapsgris - del 2

Mat och Restaurang Från hösten 2017 kommer Scan att gårdsmärka hela deras sortiment av Rapsgris®. Det betyder att du som restauratör kommer att…
18 Sep, 2017

Utan bin inga äpplen – Kiviks Musteri satsar på pollinatörerna

Övrigt Varje år sätts nästan 5 miljoner bin i arbete på Kiviks Musteri. De levererar en viktig ekosystemtjänst när de pollinerar…
18 Sep, 2017
Artikelarkivet